Big Brother: “We hebben het verkloot”

Hoe dom!

Foto: RTL5

Afgelopen week konden de kijkers kaartjes sturen naar de bewoners. Maandag kregen de bewoners de kans om al die kaartjes en cadeautjes te kopen. Daarvoor werden zij per duo uitgenodigd in de gameroom. De bewoners zijn echter zo gefixeerd op de pot dat niet één van de zeven duo’s overstag ging: niet één duo wou 500 euro uit de pot halen om de kaartjes te kunnen lezen.

Een beslissing waar de meesten even later spijt van hadden. “We hebben in groep getoond dat we sterk zijn en dat we echt voor de pot gaan, maar de mensen thuis hebben de moeite gedaan om iets te gaan kopen voor ons, een boodschap erbij te schrijven en het op te sturen. Het getuigt van weinig respect tegenover onze fans dat we de kaartjes niet gekocht hebben”, klonk het even later.

Er rolden tranen, want voor amper 3.500 euro had iedereen heel veel kaartjes gekregen en hadden ze veel dingen om te lezen, iets wat de saaie momenten in huis kon wegnemen. Of mensen er bovenop kon krijgen, want het gemis aan thuis is groot. Behalve dan bij Randy, Alice en Basiri die eerder op de dag een brief van thuis kochten in ruil voor drie coins.

In een poging de pijn te kunnen verzachten, deed Ashley namens de hele groep een bod bij Big Brother: “We willen alle kaartjes kopen en willen daar 3.500 euro voor betalen”, klonk het. Wonderwel was iedere bewoner het daarmee eens. Maar zal Big Brother toehappen? Misschien wel, misschien niet. “We hebben het verkloot”, klonk het bij een teleurgestelde Jimmy. Die hunkert al even naar een brief van thuis, maar hij kijkt ook uit naar eventuele fanmail.

6