Tom uit Big Brother bekent: “Ik ben autistisch”

Het woord is eruit!

Foto: Play4

Het was ons al van in het prille begin opgevallen, Tom uit ‘Big Brother’ heeft trekjes die op autisme wijzen. Dat Tom autistisch is, was ons al lang opgevallen en zondag praatte hij daar ook over in het huis.

Tijdens een gesprek met Dilano gaf Tom toe dat hij na hoofdsensitief te zijn ook autisme heeft. Tijdens zijn verblijf was Tom niet altijd de mooiste mens. Vooral als er dingen gebeurden die niet echt volgens zijn plan verliepen, stond zijn gezicht op onweer en gedroeg Tom zich ook als een vervelend iemand.

De man uit Burcht gaf eerder aan hoogsensitief te zijn, maar het woord autisme hoorden wij eerder niet uit zijn mond komen. Tom heeft al vaak uitgesproken dat deelnemen aan ‘Big Brother’ voor hem een leerschool is, dat hij naar ‘Big Brother’ gekomen is om aan zichzelf te werken. “Ik ben heel druk en aanwezig in de groep en ben ook wel beslissend”, geeft een openhartige Tom toe.

Tom is een goede kerel, laat daar absoluut geen twijfel over bestaan. Maar af en toe heeft hij een korter lontje en zondert hij zich van de groep af en kan je hem maar beter even negeren.

6