Zo verloopt het vertrek van de ‘verliezers’ in de liveshow

Dit mogen we eigenlijk niet weten!

Foto: Play4

Zaterdagavond was tijdens de livestream te horen wat de twee personen die door de draaideur moeten allemaal beleven. De bewoners mogen daar niet over spreken, niet in het huis maar ook niet na de exit. Randy gaf zaterdagavond aan dat hij geblinddoekt werd, Ashley deed er nog een schepje bovenop. En omdat veel mensen willen weten dat de bewoners meemaken, zetten wij alles op een rijtje.

Van zodra tijdens de liveshow de twee favorieten worden bekendgemaakt, moeten de twee anderen afscheid nemen en door de draaideur afscheid nemen. Via de draaideur komen die twee in een kleine ruimte terecht waar ze meteen een blinddoek op krijgen. Nadien begeleiden mensen van de productie de twee naar buiten waar zij in een voertuig worden gezet en naar het gebouw worden gebracht waar de studio van de liveshow is. Daar worden de twee elk afzonderlijk achter een deur geplaatst.

Al die tijd mogen zij niets zeggen, het is ook quasi muisstil. Eens de twee ‘verliezers’ achter de deur staan, moeten zij ook stil blijven, zij horen op dat ogenblik wel familieleden in de studio praten, maar dat is dus het enige contact met de buitenwereld.

De afvaller gaat de studio in, de andere persoon gaat geblinddoekt en onder begeleiding weer richting het huis. Pas in de draaideur gaat de blinddoek weer af. Voor de meeste bewoners heeft de nieuwe exit best wel veel impact omdat iemand geblinddoekt meer registreert.

6