Big Brother heeft slecht nieuws voor de finalisten.

Dit kon echt wel beter!

Play4

“Alice, Glenn en Randy, dit was jullie laatste kans om de jackpot te spekken. Het bedrag dat nu op de teller staat, is het bedrag dat de winnaar mee naar huis neemt”, die mededeling kregen Alice, Glenn en Randy vrijdag van Big Brother te horen. De drie keken ondertussen naar de teller in de woonkamer en die geeft 56.266 euro aan, een mooi bedrag maar wel een pak minder dan de vorige keren. Het had nochtans meer kunnen zijn.

Maar dan hadden de bewoners zelf geen geld uit de jackpot moeten halen. Klapper van deze editie was de 20.000 euro die Ashley zelf uit de pot haalde en zij was deels ook verantwoordelijk voor het lekken van de namen van de mensen die undercover waren in de undercoverweek. Daardoor ging er nog eens 5.000 euro uit de jackpot. Dan is de 500 euro die in rook opging omdat er twee mensen overdag aan het slapen waren peanuts. Nu ja, er waren natuurlijk ook heel wat andere bewoners die verantwoordelijk waren voor het slopen van de 100.000 euro. Wat te denken van de toch wel idiote actie van Lenie?

56.266 euro blijft een mooi bedrag, al moeten daar nog belastingen af. In werkelijkheid krijgt de winnaar heel wat minder geld op de rekening gestort, al weten wij dat er een achterpoortje bestaat waardoor – als er een Belgische winnaar is – het geld integraal én belastingsvrij op de rekening gestort kan worden. Of het zover komt? Dat zal de toekomst uitwijzen.

6