Enige Belg in finale wint Big Brother 2024

Proficiat Glenn!!!!

Foto: Play4

Het is gebeurd, Vlaming Glenn heeft Big Brother 2024 gewonnen. Voor de kijkers was het uitkijken wie derde en tweede zou worden, want Glenn stond woensdag al meteen mijlenver voor in de polls op de sociale media. Die zijn niet altijd correct, maar nu was het verschil zo groot dat woensdag al duidelijk was dat Glenn zou winnen. En kijk, het is gebeurd: de 56.266 euro uit de jackpot zijn voor Glenn.

Geen derde Nederlandse triomf in Big Brother dus, Alice en Randy werden respectievelijk tweede en derde in deze editie, wat hebben zij het knap gedaan.

Het was een speciale Big Brother, totaal onvoorspelbaar zelfs. Niet één kijker had deze finale voorspeld, iedereen had bijvoorbeeld een Tom en Ashley in de finale verwacht, maar die werden door de kijkers vroegtijdig naar huis gespeeld.

Komt er nog een Big Brother in 2025? Daarover valt later een beslissing. Door de mogelijke overname van RTL door DPG Media zou het wel eens kunnen dat Big Brother in de toekomst niet meer op Play4 uitgezonden mag worden. Zal DPG Media dan één van hun Vlaamse zenders gebruiken om Big Brother uit te zenden? Dat kan. Maar het zou ook wel eens kunnen dat er voor het eerst in jaren wel eens een Nederlandse versie komt zonder Belgen in het huis. Hoewel, na vier edities is het nu 2-2 bij de overwinningen. Misschien dan toch maar een gemengde editie zodat het toch nog 3-2 voor Nederland kan worden? Wordt vervolgd.

6