Dan toch geen Big Brother in 2025?

Kritiek op sociale media kan programma nekken.

Foto: Play4

Komt er een ‘Big Brother’ in 2025 of niet? Heel veen mensen zijn echt wel met die vraag bezig. Het leek er op het einde van ‘Big Brother’ op dat er wel degelijk een nieuwe editie komt, maar mogelijk krijgen de makers van het realityprogramma met een onverwacht probleem te maken.

In Vlaanderen ervaren de makers van ‘Blind Getrouwd’ (de Belgische versie van Married At First Sight’) dat er veel minder inschrijvingen zijn voor het nieuwe seizoen waarvan de opnames binnenkort zouden moeten starten.

Er zijn minder inschrijvingen binnengekomen dan bij eerdere edities en dat zou mogelijk te verklaren zijn door de vele haatberichten die de deelnemers afgelopen seizoen nog kregen. Een fenomeen dat tijdens het afgelopen seizoen van ‘Big Brother’ ook opvallend aanwezig was. Wie wil zich inschrijven voor een tv-programma waarin je hoe dan ook bakken kritiek over je heen krijgt?

Niet één ‘Big Brother’-deelnemer ontsnapte afgelopen seizoen aan haatberichten en kritiek, zelfs winnaar Glenn niet. Al die kritische berichten zorgen er mogelijk voor dat de makers van ‘Big Brother’ geen geschikte kandidaten vinden tijdens de inschrijvingen. Ook dit jaar werden er bewoners ingeschakeld die zich voor eerdere edities hadden ingeschreven maar dat kunnen de makers niet blijven doen. De kans is dan niet onbestaande dat de stekker uit ‘Big Brother’ gaat bij gebrek aan voldoende geschikte kandidaten.

6