Joost Klein échte winnaar Eurovisie Songfestival

Joost Klein échte winnaar Eurovisie Songfestival

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Denk maar niet dat de carrière van Joost Klein na de diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival over en uit is. Neen, volgens onze Belgische redacteur – die gelukkig wel objectief schrijft – is Joost Klein de grote winnaar van het liedjesfestival. Nu mocht de Fries in de finale van het Eurovisie Songfestival dan wel niet optreden, hij overklast alle concurrentie en niet in het minst winnaar Nemo.

Waar moeten we beginnen? Laten we op Instagram starten. Het aantal volgers dat Joost Klein had, is meer dan verdubbeld. Van om en bij de 600.000 volgers klimt Klein naar meer dan 1,4 miljoen volgers. Ja, het gaat hard voor de jongeman.

Op Spotify is hij één van de meestgedraaide artiesten en zelfs de meestgespeelde artiest van het Eurovisie Songfestival. Zondag bereikte ‘Europapa’ de kaap van 50 miljoen streams. Winnaar Nemo zat dan aan iets meer dan 8 miljoen en Eden Golan uit Israel moest met iets meer dan 6 miljoen streams tevreden zijn.

Het is nog vroeg, maar we kunnen ons best wel voorstellen dat verschillende festivals Joost Klein nu net wel aan de affiche willen toevoegen en we kunnen hen geen ongelijk geven.

6