Koningin Máxima: “ik heb het soms moeilijk gehad”

Koningin Máxima: “ik heb het soms moeilijk gehad”

Foto: RVD - Martijn Beekman

Tijdens een openhartig gesprek heeft koningin Máxima toegegeven dat het niet altijd makkelijk is geweest om haar drie dochters op te voeden. Tienerdochters opvoeden is voor niemand makkelijk, maar wat als dat ook nog eens prinsessen zijn?

Máxima geeft toe dat Amalia, Alexia en Ariane drie verschillende persoonlijkheden zijn, met elk hun eigen problemen en worstelingen.

Als moeder voel je als geen ander goed aan wanneer je kinderen met iets worstelen. Toch is het niet altijd zo makkelijk om over elk onderwerp met hen te praten en zullen ze omgekeerd ook niet met eender welk onderwerp naar hun ouders toekomen. Toch geeft Máxima één duidelijk advies…

“Sta open om naar je kinderen te luisteren. Maar weet u, als ouder is dat moeilijk”, geeft Máxima toe dat het ook voor zichzelf een leerproces was en niet altijd even makkelijk. Hoe pakte onze koningin het aan?

“Ik probeer dat ook met mijn drie meisjes. Ik doe mijn best, maar dat betekent niet dat er af en toe geen moeilijke momenten zijn. Dat is normaal. Dat is oké om die te hebben”, citeert Weekend een tip van de koningin.

6