“Amalia behoort tot meest begeerlijke vrijgezellen”

“Amalia behoort tot meest begeerlijke vrijgezellen”

Foto: Gemmy Woud-Binnendijk /RVD

Behoort de Nederlandse kroonprinses tot de meest begeerlijke vrijgezellen? En ook de Belgische kroonprinses Elisabeth pronkt op dat lijstje. Wat maakt beide prinsessen zo populair?

Volgens de Britse societybijbel ‘Tatler’ behoren Amalia en Elisabeth tot de meest begeerlijke vrijgezellen van Europa. Maar wat voor magazine is Tatler?

Het Britse magazine werd voor het eerst gepubliceerd in 1709. Al drie eeuwen lang is het een toonaangevend magazine voor de upper middle class en de elite van het Verenigd Koninkrijk. Nu prijkt ook de Belgische kroonprinses Elisabeth in ‘Tatler’.

In het decembernummer pakt Tatler uit met een lijst van tweehonderd succesvolle en aantrekkelijke Britten en Europeanen. Prinses Elisabeth zou tot de ‘begeerlijkste vrijgezellen’ van Europa behoren volgens de prestigieuze lijst. Maar wat met Amalia?

Ook Amalia gaat als vrijgezel door het leven en wordt net als de Belgische kroonprinses geroemd om haar modieuze stijl. En zo lijken zowel Amalia als Elisabeth bijzonder geliefd in het Verenigd Koninkrijk.

6