Albert Verlinde: “Het was toch nog altijd onder hun vlag”

Hij moest zich nog bewijzen

Foto: VTM

Volgend jaar kunnen we gaan kijken naar ‘Elisabeth’, de succesvolle musical. Albert Verlinde brengt het verhaal terug naar de theaters en wil er graag zijn eigen twist aan geven.

“Ik heb ook niet meer het gevoel dat ik me hoef te bewijzen. Dat is heel fijn. Het publiek weet nu: als Albert een productie uitbrengt, wordt het mooi. Dat hebben we al verschillende keren laten zien. Het wordt ook nu weer fantastisch. Pia Douwes vertolkt de rol van Elisabeth. Daarnaast schitteren ook Milan van Waardenburg en William Spaaij in de musical”, klinkt het bij Verlinde in Story.

Toen Albert Verlinde begon als jonge producent en moest opboksen tegen de grote Joop van den Ende, had hij toch wel vaker het gevoel dat hij zich ook echt moest gaan bewijzen.

“Jaren later stond ik aan het roer van dat grote bedrijf. Met ‘The Bodyguard’ had ik alle vrijheid om er een mooie productie van te maken. Maar het was onder hun vlag. Het is toch anders om het onder je eigen naam te maken. Dat doe ik nu. Ik moet het mooi vinden. En als ik val, dan val ik. Ik sta dus heel aders in het leven.”

6