“Prinses Amalia krijgt een woonverblijf ten laste van het Rijk”

Maar wat met haar toelage?

Foto: Gemmy Woud-Binnendijk /RVD

Prinses Amalia wist veel sympathie op te weken twee jaar geleden door afstand te doen van haar jaarlijkse toelage. Maar nu ze toch weer aanspraak wil maken, vinden heel wat Nederlanders dat toch best een opvallende beslissing.

Zo’n twee jaar geleden moest de prinses nog weinig kosten maken en moest ze nog niet zoveel doen in ruil voor die toelage. Amalia vond het niet meer dan normaal om er afstand van te doen. Maar nu ze steeds vaker werk heeft en onkosten maakt, vindt ze dat ze er toch recht op heeft.

Al vragen veel Nederlanders zich toch af welke kosten de prinses moet maken. Kosten voor beveiliging worden immers door het Rijk betaald en een eigen paleis hoeft ze ook al niet te kopen.

“Amalia hoeft geen woon-en werkverblijf te kopen. Amalia kan ten laste van het Rijk een woonverblijf tot gebruik ter beschikking worden gesteld”, schrijft Rick Evers op X en in Party.

Een gratis paleis zal de prinses natuurlijk niet meteen weigeren. En daar heeft ze het geld dus niet voor nodig. Maar wie weet spaart de prinses gewoon voor een leuk optrekje in het buitenland en dan zou dat geld natuurlijk wel goed van pas kunnen komen.

6