Remco Evenepoel heeft duidelijk doel in Tour: “daar droomt hij van”

Remco Evenepoel heeft duidelijk doel in Tour: “daar droomt hij van”

Foto: VTM

Iederéén heeft al zijn mening uitgesproken over de kansen van Remco Evenepoel bij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Maar met welke ambities start Remco zelf aan zijn eerste Tour?

Patrick Lefevere beseft dat de druk op Evenepoel enorm groot zal zijn. Wielergek België wordt stilaan wanhopig na 46 jaar zonder Tourzege. Maar Evenepoel zal geen verstoppertje spelen. De ambities zijn duidelijk…

“Remco zal het zelf misschien niet zeggen, maar hij droomt van het podium”, geeft ploegmanager Patrick Lefevere toe in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Maar hoe denkt Lefevere zelf over de winstkansen van zijn poulain?

“We gaan die ambitie niet verbloemen, maar ik ga niet van het balkon springen als het niet lukt”, benadrukt Lefevere in Het Laatste Nieuws. Lefevere geeft ook een duidelijke sneer aan de analisten die kritiek hebben op de sterkte van de ploeg rond Remco…

“Ik geloof dat we een ploeg hebben die hem op de beste manier kan ‘brengen’. Ik weet dat velen daaraan twijfelen, maar ik hou ervan om onderschat te worden”, houdt Patrick Levefere wel van de rol van underdog.

Heel wat analisten zetten Remco Evenepoel immers toch nog een trapje onder het triumviraat Vingegaard-Pogacar-Roglic dat de afgelopen Tours domineerde.

6