André Hazes: “Het gaat opeens niet meer alleen om de zang”

Het is nu zoveel meer

Foto: Nieuws247

Het succes van André Hazes is niet meer zo groot als vroeger. Zijn concert in Ahoy verkocht niet meteen uit en verliep zelfs een beetje teleurstellend. Toch blijft Hazes er vertrouwen in hebben.

Hij bruist van de ideeën en plannen en wil zelfs een clubtour organiseren volgend jaar. Een titel voor de tour heeft hij al: ‘Gastenlijst’.

“Dit najaar doe ik een clubtour langs kleinere zalen. Daar zie ik echt naar uit. Lekker dicht bij het publiek: met ze praten, lachen, ik kan niet wachten”, citeert Party André in ‘De Telegraaf’.

De overstap naar kleinere zalen is best opvallend, want de voorbije jaren deed André alleen maar grote zalen, zowel in Nederland als België.

Het idee is er gekomen nadat hij in Zoetermeer ontdekte hoe leuk optreden voor een klein publiek kan zijn. Zo is hij ooit ook als artiest begonnen en dat gevoel wil hij nu opnieuw ervaren. “Juist dat intieme voelde goed: het ging opeens niet meer alleen om de zang, maar ook om de verhalen. Ik kon echt gesprekken starten met de mensen voor me.”

6