Rachel Hazes mist kinderen op begrafenis vader

Ze waren de grote afwezigen

Foto: Nick van Ormondt / SBS6

Toen de vader van Rachel Hazes heel plots kwam te overlijden, kwam dat hard aan bij vrouw van wijlen André Hazes. Het ging allemaal heel snel en ze had zich niet echt kunnen voorbereiden op dit moeilijke afscheid.

Jan van Galen wilde altijd graag een boek schrijven, vlak nadat zijn vrouw Friedel kwam te overlijden. Dat boek heeft tot een conflict geleid tussen hem en zijn dochter, maar hij had zijn vrouw altijd beloofd om het boek toch af te maken.

Dat boek zat Rachel zo diep dat ze er zelfs mee gedreigd heeft om haar vader en moeder voor de rechter te dagen. Maar door de ziekte van zijn vrouw heeft Jan het boek uiteindelijk nooit afgemaakt.

Het boek zal nu ook nooit meer worden afgemaakt, al zou dat nu wel het minste van zijn zorgen zijn geweest. Jan heeft er altijd van gedroomd dat de hele familie weer rond de kersttafel zou zitten, zonder ruzies, maar zelfs zijn overlijden heeft daar niet voor kunnen zorgen.

Hij had al lang geen contact meer met zijn grote oogappel, kleinzoon André, maar ook niet met zijn kleindochter Roxeanne. Geen van beiden waren ook te bespeuren op zijn begrafenis en dat moet ongetwijfeld hard zijn aangekomen bij de familie die wel aanwezig was.

6