Gordon: “Je hebt geen idee”

Foto: VTM

Strenge regels in Dubai

Het is jammer om te weten dat er nog altijd landen zijn waar sommige mensen niet helemaal zichzelf kunnen zijn. Denk maar aan Dubai waar homoseksualiteit verboden is.

En laat nu net Gordon zo graag in Dubai vertoeven. Al lijkt het volgens Gordon ook allemaal best mee te vallen. Het is er dan wel verboden, maar je draait er de gevangenis niet voor in.

Er zijn andere zaken waar ze in Dubai veel strenger op zijn. Zo is het opsteken van een middelvinger in het openbaar ten strengste verboden.

“Ik werd geconfronteerd met de cultuur en de regels die er gelden, want je hebt geen idee”, begint Gordon in Party. “Een middelvinger opsteken in public? Dan ga je de gevangenis in. Ik heb wel een keer ‘f*ck you’ gezegd tegen een vrouw, die is naar de politie gegaan en heeft aangifte gedaan, waardoor ik een reisverbod kreeg van 5 maanden.”

Gordons paspoort werd ingenomen en heeft een schadevergoeding van zo’n 150.000 dirham (50.000 euro) moeten betalen. Een bedrag en moment dat er toch stevig heeft ingehakt bij Gordon.

6