Naomi geeft opvallende update over Dodentocht

Leeft zij nog?

Foto: Play4

Het ergste deel van de Dodentocht zit er voor de meeste deelnemers op, zo ook voor Naomi Timmerman uit Big Brother. Zij neemt dit jaar deel aan de 100 km lange wandeltocht in Bornem. Die 100 km moet op 24 uur afgelegd worden. Haalt Naomi het of niet? Een goede vraag. Om 5:11 uur vanochtend, dus zo’n 8 uur na de start van de Dodentocht, had Naomi bijna 39km gewandeld, in theorie zit zij dus op schema om de 100 km te halen.

In theorie is het ergste deel achter de rug: de nacht. Wandelen in het donker en de koelte was in het verleden een zware opdracht voor heel wat wandelaar. Ondertussen moet Naomi nog minder dan 60 kilometer wandelen, maar het blijft een serieuze afstand die op pakweg 14 uur tijd afgelegd moet worden. Toch zijn er verschillende ‘voordelen’: het is licht, de zon schijnt, het zal aangenaam warm worden en de wandelaars lopen in tegenstelling tot de eerste kilometers niet meer op elkaars hielen. De afstand tussen de eerste wandelaar en de laatste is enorm groot.

Er zijn trouwens niet alleen wandelaars, er zijn ook mensen die de 100 km lopend afleggen, de eerste lopers passeren rond dit tijdstip de aankomst in het centrum van Bornem.

Maar even terug naar Naomi, wij duimen dat zij de finish vanavond haalt. Als de voeten en het hoofd mee willen, dan denken wij dat zij het zal halen. Maar onderschat de tocht niet, 100 km is ver, héél ver. En terwijl wij dit bericht aan het schrijven waren , heeft Naomi – als alles meezit – weer een paar honderden meters afgelegd. Komaan Noami, ga ervoor!

6