George Baker: “Ik vond de moed om de winkel binnen te gaan”

Het veranderde zijn leven

Foto: Nieuws247.be

Ook al wist George Baker lange tijd niet dat hij in staat was om nummers te schrijven, hij heeft er ondertussen toch een heel pak geschreven. Van al die nummers zijn zo ongeveer 44 een nummer 1-hit geworden.

Er kunnen er nog altijd bijkomen, maar George zit er niet meteen op te wachten. Hij wil het liever wat rustiger aan doen.

“Maar ik blijf me amuseren in mijn studio. Elke dag zit ik hier nog liedjes te maken en op te nemen. Dat is het liefste wat ik doe, al heel mijn leven lang. Toen we indertijd succes hadden met ‘Little Green Bag’ en overal moesten gaan optreden, ben ik gestopt met mijn job in de limonadefabriek. Ik was toen 25. Van muziek kunnen leven, dat was altijd mijn droom geweest”, zegt George in Primo.

George wilde altijd graag als kleine jongen een Hohner-gitaar hebben. Maar hij had het geld niet om zo’n gitaar te kopen.

“Op een gegeven moment vond ik toch de moed om die winkel binnen te stappen en tegen de man te zeggen dat ik die gitaar wilde kopen, maar dat ik geen geld had. Ik zei: ‘Ik zal je elke week 5 gulden betalen. Mag ik dan die gitaar meenemen?’ Dat mocht. Elke week bracht ik hem 5 gulden, tot de som van 250 gulden was afbetaald. Het was voor mij een onbereikbaar ideaal, want ik had nog geen 250 cent.”

6