George Baker: “Ik liet me niet meer onder druk zetten”

Het was mooi geweest

Foto: Nieuws247.be

Een gezin combineren met je muzikale carrière, makkelijk is het niet altijd. Dat heeft ook George Baker ondervonden. Je kan nu eenmaal maar op één plek tegelijk zijn.

“Je kan dat deels materialistisch compenseren, maar niet helemaal. De ene mens krijgt er schuldgevoelens van, ik niet. Ik dacht: ik kan maar één ding goed doen. Dat is de aard van het beestje. Toen ik Blanche ontmoette, zei ik haar: ‘Ik ben muzikant, dus ik ben veel van huis. En ik ben niet van plan om ermee te stoppen’”, lacht George in Primo.

George en Blanche zijn ondertussen al meer dan dertig jaar samen. Met zijn eerste vrouw was hij 22 jaar samen.

Zij hebben deels mee kunnen genieten van het succes dat George had. Na 10 jaar George Baker Selection kon hij al rustig gaan rentenieren.

“In 1978 ben ik met de band gestopt en met mijn gezin verhuisd naar Spanje. Maar de roep van de muziek was te sterk. Ik wilde weer optreden. In 1985 ben ik terug naar Nederland verhuisd. Het hele circus begon opnieuw, maar op mijn tempo. Ik liet me niet meer onder druk zetten door de platenfirma. Met de George Baker Selection ben ik in 1988 gestopt en daarna ging ik solo.”

6