Vrouw van Rob de Nijs: “We hebben medische afspraken gemaakt”

Beter wordt het niet meer

Foto: Nieuws247

Het gaat niet zo goed met Rob de Nijs. Hij gaat steeds meer en meer achteruit en er rest hem nog maar weinig tijd. Maar toch houdt hij zich sterk en wil hij niet zomaar opgeven. Ook de overgang van een sta-op stoel naar een verblijfrolstoel kostte hem weinig moeite.

“Maar mij wel. Want op zo’n moment wordt het zichtbaar, ook voor mensen die bij ons langskomen of kinderen die komen spelen met Julius. Die ziekte is er sowieso altijd, als je ook nog allerlei attributen krijgt in de ruimte waar je leeft, dan kun je er echt niet meer omheen”, zucht Jet in AD en Story.

Het is ondertussen 4 jaar geleden dat Rob bekend maakte dat hij Parkinson heeft. In die 4 jaar is hij al een paar keer door het oog van de naald gekropen. En nu het steeds meer en meer achteruit gaat, hebben Jet en Rob medische afspraken gemaakt.

“Reanimeren hoeft niet meer en er wordt wel behandeld, maar niet langdurig beademd. Maar elke keer als een arts vraagt of hij het nog acceptabel vindt, zegt Rob dat hij het leven nog prachtig vindt. En dat meent hij.”

6